Deze website

Mike de Geest

Mike de Geest

 

 

 

 

 

 

 

Op 21 oktober 1966 werd Mike geboren in Arnhem. In 1973 verhuisde hij met zijn ouders en broer naar Duiven waar hij tot 2001 is blijven wonen. In 2001 is hij verhuisd naar Deventer, getrouwd en woont daar nog steeds.

Van jongs af aan heeft Mike één grote hobby: slagwerk. Eerst speelde hij bij de fanfare St. Remigius, (later de Liemers Harmonie) op de kleine trom. Als vrij snel mocht hij mee de weg op. Begin jaren tachtig is Mike begonnen met het volgen van lessen op de muziekschool. Zijn docenten daar waren Tom Beekman, Albert Straten en Peter Wolterinck.

 Mike heeft meegespeeld op studieweekenden van de KNF en deelgenomen aan solistenconcoursen op zowel melodisch als ongestemd slagwerk.

In 1991 werd Mike lid van de Arnhemse politiemuziekvereniging (later bigband politie Gelderland midden). Daar kwam hij zijn oude leraar Tom Beekman weer tegen die de muzikale leider van dit gezelschap was. Met de politie muzikanten uit Arnhem heeft opgetreden in binnen en buitenland.

De laatste jaren legt hij zich vooral toe op het dirigeren en het les geven aan jonge muzikanten. Naast het geven van instructie aan enkele slagwerkgroepen en het werk als invaller, schrijft hij arrangementen voor diverse uitvoeringen. Enkele van deze werken zijn ook uitgegeven.

Sinds 2011 is Mike de muzikale leider van het Tamboer en Lyra Korps (TLK) van de Politiekapel Gelderland-Zuid en heeft zich voorgenomen om samen met de slagwerkers het niveau omhoog te brengen. Ook wil hij laten zien dat slagwerk meer is als op een trom slaan. Op een leuke, ontspannen manier promoot Mike op die manier het spelen in een slagwerkgroep.


Mike is naast instructeur bij de MSG van 'De Eendracht' tevens instructeur bij de slagwerkers van Harmonie Vorden en Ontwaakt uit Hattem. Buiten dit alles is Mike een veel gevraagde inval muzikant/instructeur .


Mike heeft verder als hobby’s lezen, Britse (politie)serie's of heerlijk een weekendje er op uit ontspannen in een vreemde stad.